Bakslag! En viktig del av din utveckling!

Jag tänker att det är viktigt att lyfta detta. Att en del av utveckling är att få bakslag. Vi vill så gärna att vägen skall vara spikrak framåt. Att vi skall ta ett steg i taget mot vårt välbefinnande. Men sanningen är att vi behöver acceptera att en del av processen är att ibland falla tillbaka.

Hur tänker jag då?

Om man exempelvis har drabbats av utmattningssyndrom behöver vi initialt vila och återhämta oss. Bara vara. Men så småningom är det dags att ge sig själv små, små utmaningar. Att ta sig utanför sin komfortzon och prova att göra något som man kanske undvikit att göra när man har varit som svagast. För gör vi inte det är det lätt att vi fastnar i rädslor. Vi är så rädda för att må dåligt. Vi är så rädda för att bli trötta. Vi är så rädda för att göra oss själva eller andra besvikna. Så det finns en stor risk att vi stannar kvar i det som vi vet att vi kan istället för att prova vad vi klarar av framåt.

Om vi inte är modiga och vågar göra lite mer av något på vår väg mot välbefinnande, tar vi oss inte framåt. Vi fastnar i våra rädslor och stannar i vår utveckling.

Om vi däremot är lite modiga och vågar ta det där steget utanför vår komfortzon kan det gå bra, men vi riskerar samtidigt att det inte går så bra som vi hoppats. Det kan bli ett bakslag. Men det gör ingenting. För det vi får reda på är att vi behöver backa lite innan vi provar på nytt. Vi ser var vi är och fastnar inte i rädslor. Samlar ihop oss innan vi blir modiga på nytt.

Så, utan bakslag, inga framsteg.

Kan vara skönt att ha med sig när man jobbar för att må bättre. Att ett bakslag inte är hela världen. Tvärtom är det en del av utveckling. En del av din process.

Ta väl hand om dig och unna dig ett bakslag då och då! För det är ett bevis på att du är lite modig och tar ansvar för din utveckling och ditt välbefinnande!

Instagram: @asanyvall

Hemsida: www.regnsken.se

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..