Väljer du att vara offer eller att vara hjälten i ditt eget liv?

Det är ditt liv! Därmed också ditt ansvar hur du väljer att hantera det.

Visst är det behändigt att lägga över skuld på andra och skapa sin egen sanning om olika situationer och människors beteende. För det innebär att man inte behöver syna sig själv. Man slipper ta ansvar och kan som egenutnämnt offer älta och söka sympati.

Men vad leder det egentligen till. I min värld ingenting.

Har man drabbats av något som gör ont, är det finaste man kan göra att arbeta sig igenom det. Med syftet att lära känna sig själv bättre. För att bli starkare av sina erfarenheter i livet. Att vara sårbar är att möta sig själv och sina egna rädslor. Att lära sig att bära sig själv.

Det är inte andras ansvar hur vi mår. Det är vårt eget. Vi kan inte alltid påverka vad vi drabbas av i livet. Men vi kan välja hur vi väljer att hantera det vi tvingas gå igenom. Det är vårt eget val om vi vill vara ett offer för omständigheter eller hjälten i vårt eget liv!

Rätt coolt ändå att vi kan välja! Och visst är det hoppfullt att vi kan få vara dirigenten i vårt eget liv! Om vi vill! 

Instagram: @asanyvall

Hemsida: www.regnsken.se

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..