En perfekt tid att skapa din vision för 2019

Många av oss går runt med tankar som snurrar runt i huvudet och det finns många saker som kan kännas lockande. Ibland vill man från någonting. Ibland vill man till någonting. Men de allra flesta av oss låter önskningar och drömmar stanna vid just det. Och man fortsätter att leva som man alltid gjort. Så har det också varit för mig. Tidigare. Tills jag fann en teknik som faktiskt fungerade för mig. Som fick mig att visualisera vad jag drömmer om. Och som fick mig att bli konkret i mina önskemål. Det var när jag började skapa visionstavlor.

Visar vad som är viktigt

En visionstavla är något så enkelt som ett papper som du fäster dina drömmar på. Du låter kreativiteten flöda och på ett omedvetet, medvetet plan skapar du en tavla som visar din önskade riktning. Det du vill uppnå. Man börjar med att ta fram ett blankt vitt papper och fyller sedan det med bilder som står för positiva saker för dig. Du kan skriva starka, positiva ord. Rita symboler. Det finns egentligen inga begränsningar. Och det finns inga rätt eller fel. En visionstavla kan se ut precis hur som helst. Det viktiga är att den tilltalar dig. Att den är personlig för dig. Att den ger dig positiv energi och visar vad du önskar av livet. Vad som är viktigt för dig.

vision-board-craft-for-teens

Det blir tydligt

En visionstavla skall visa hur ditt liv skall se ut när du har nått ditt mål. Din dröm. Inte vägen dit, utan när du är där. Den skall visa känslan du kommer känna när du har kommit dit, den skall vara en bild av det du önskar. På ett positivt sätt för dig. Det är en spännande process, att skapa sin egen visionstavla. För plötsligt kan man se hur saker och ting formas på din tavla som du kanske inte visste var så viktiga för dig. Tillsammans med det du vet att du önskar. Det blir tydligt och det blir lättare för dig att bestämma dig för vad du vill prioritera framåt. Vad du skall sätta mål på.

Låt visionstavlan vara närvarande i ditt liv

När man har skapat en visionstavla är det sedan viktigt att ha den närvarande i sitt liv. Att man placerar den på en plats i sitt hem där man ser den – helst flera gånger om dagen – som en påminnelse om vad man faktiskt vill, på riktigt. För det som sker, är att man på ett omedvetet sätt börjar göra val som tar en i en riktning mot sina mål. Du har fäst det du vill på en tavla och ser det varje dag. Det gör att du plötsligt kommer höra dig säga ja till saker du tidigare sagt nej till och vice versa.

Om du gillar idén med att skapa en visionstavla, så planera in tid med dig själv. Se till att du har allt det du behöver för att det skall bli härligt kreativt. Tidningar du kan klippa ur bilder från, färgpennor, olika material, lim, sax etc. Och se till att miljön du befinner dig i är tilltalande. Var i stillhet, sätt eventuellt på lite skön musik och låt kreativiteten flöda!

”Create the highest, grandest vision possible for your life because you become what you believe!”

Instagram: @asanyvall

Hemsida: www.regnsken.se

LOADING..