Vilken grym frukt!

Jag tänker att om alla visste hur oerhört bra det är att äta avokado, då skulle denna gröna juvel finnas med på allas våra tallrikar varje dag. För det är liksom världens bästa frukt!

91848364-F6F9-4221-B49F-B8B3D77E36A5

Den är en räddare i nöden om man lider av någon form av matsmältningsproblem och hjälper till att stärka magsäcken och tarmväggarna. Det krämiga fruktköttet är lättsmält och perfekt för att lugna tarmen om man har matöverkänslighet som tex IBS. Den innehåller antiinflammatoriska ämnen och eftersom den är en hälsosam källa till omega-6-fettsyror bidrar den till att stärka det centrala nervsystemet. Förutom att avokadon är bra för både magen och hjärnan så motverkar den även hudens åldrande. Den återfuktar och ger huden en frisk lyster samtidigt som den bidrar till att få bort mörka ringar under ögonen.

Fantastiskt, eller hur!? Och det här är bara en bråkdel av avokadons härliga effekter. Det finns så mycket mer. Tänk att kost kan vara så välgörande när vi gör medvetna val! Idag väljer jag den här härliga avokadomackan. Vad väljer du?

Instagram: @asanyvall

Hemsida: www.regnsken.se

LOADING..