Vi använder i genomsnitt ett klädesplagg enbart fem gånger!

Jag är inne i en period där jag rensar ut och skalar av hemma. Det är så oerhört skönt att minska på alla kläder och saker som samlats på hög.

Tänker att det är ganska galet hur vi konsumerar. Hur lätt det är att köpa ytterligare en vacker blus trots att garderoben är full av fina toppar.

Processed with VSCO with fn16 preset

Foto: Copyright 2019. All rights reserved.

Läste någonstans att vi i snitt använder ett klädesplagg enbart fem gånger. Visst är det sorgligt?! Först tänkte jag att det inte stämde överens med mig. För jag har plagg som jag gillar och använder ofta. Men så funderade jag ett varv till. Och skämdes. Jag är nog en av dem. För nog hänger det kläder längst in i garderoben som jag aldrig har på mig. Och visst har jag tryckt ner både kläder och skor i kartonger och ställt i förrådet.

Men nu är det slut på det! Nu skall jag skänka det jag inte använder. Både kläder och prylar. Så att andra kan få glädjas åt dem. Och själv bara ha kvar det jag använder och tycker om. Det känns skönt, så otroligt skönt! Skapar en känsla av frid inuti och ger space både fysiskt och mentalt.

Hur är det hos dig? Hur ser det ut i dina skåp och garderober?

Instagram: @asanyvall

Hemsida: www.regnsken.se

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..