Lätt att döma ut någon..,

Försöker väcka kropp och själ efter en natt med lite för lite sömn. En kopp kaffe eller två gör säkert gott. Finner ingen stillhet i min meditation såsom jag brukar. För många tankar som snurrar helt enkelt. Så är det ibland och det är helt ok.

Processed with VSCO with av4 preset

Foto: Copyright 2019. All rights reserved.

Läser ett inlägg som Paolo Roberto postat på Instagram som handlar om att skapa ett gott liv för sig själv oavsett vad man varit med om tidigare i livet. Att ta ansvar. Här och nu. Bygga framåt.

Och jag tänker att precis så är det. Att alla människor behöver få nya chanser i livet och inte tvingas bära på en ryggsäck från sitt förflutna. Men då krävs det också av oss andra att vi med värme låter dessa människor få göra just det. Så att inte vi tvingar på den där ryggsäcken gång på gång genom att dra upp det som är historia och döma utifrån det som varit.

Det är så lätt att skapa sig en uppfattning om andra utan att överhuvudtaget veta vad som är sant eller falskt. Vad som är rätt eller fel. Gång på gång får vi ta del av rättsfall där oskyldiga blivit dömda eller skyldiga får gå fria. Så inte ens det kan man lita på.

Jag tror istället att man behöver lyssna till varje människas berättelse innan man är där och fördömer någon. Att prova att gå i den personens skor ett par mil innan vi sätter våran stämpel. Tänker att alla människor bär på sin sanning. Lyssna på den och fria hellre än fäll om du inte är hundra procent säker på att det du hör är sant. Ge människor en chans att just få ta ansvar och bygga fina liv. För det tycker i alla fall jag att vi alla är värda!

Instagram: @asanyvall

Hemsida: www.regnsken.se

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..