Smärta

Idag när jag körde bil slog jag på radion och favoritkanalen P1. Hamnade då i ett fint program där de samtalade om försoning och förlåtelse. En av personerna som var med sa något som stannade kvar i mig. För att meningen var så tydlig och sann. I alla fall för mig. Hon sa ungefär så här: ”Du är inte ansvarig för den smärta och sorg du utsatts för, men du är ansvarig för hur du arbetar med att läka”.

Processed with VSCO with au5 preset

Foto: Copyright 2019. All rights reserved.

Jag tycker att det var väldigt vackert uttryckt. För vi drabbas ju alla på olika sätt av svårigheter genom livet. Förr eller senare. Och det som i mångt och mycket skiljer dem som fastnar i bitterhet från dem som fortsatt kan leva vidare på ett gott sätt handlar ju om hur de väljer att hantera det som de drabbats av. Vilket ansvar man tar för sin läkning. Lite förenklat. Absolut. Men det ligger ändå något viktigt i andemeningen.

Och då kommer jag tillbaka till det som jag mer eller mindre har skapat som ett mantra för mig själv, nämligen: ”Det är bättre att vara dirigenten i sitt eget liv än att bli offer för omständigheter”

Har du något mantra eller ordspråk som är betydelsefullt för dig?

Instagram: @asanyvall

Hemsida: www.regnsken.se

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..