Jag hoppas…

Min älskade dotter. Jag hoppas att du får växa upp i en värld där en dag som denna inte behöver uppmärksammas. Där allas lika värde är en självklarhet. Där det inte spelar någon roll vilket kön man har, var man ursprungligen kommer ifrån, om man har någon funktionell nedsättning eller vem man väljer att älska.

F0811529-E1A3-4A63-B709-B8ED86BC4354

Jag hoppas att du får leva i en värld där det istället är betydelsefullt hur man är som person och hur man behandlar sin omgivning. Med kärlek, respekt och omtänksamhet. Att det hyllas när man lyfter och peppar varandra istället för att kränka eller trycka till. Där det är coolt att vara snäll och varm.

Jag hoppas att du får växa upp i en värld där man inte behöver vara rädd för hot och trakasserier. Där människor värnar om och ser varandra.

Min önskan är att dina framtida barn inte skall förstå ordet jämställdhet eftersom det är en självklarhet i den värld de då lever i. Men fram tills dess får vi gemensamt kämpa för att ta oss dit. Genom att var och en dra vårt strå till stacken.

Och en dag som denna kanske uppmärksamma de kvinnor vi har runt omkring oss som på olika sätt är betydelsefulla. Som har förmågan att lyfta och peppa. Som har varma, vackra hjärtan. Vem vill du uppmärksamma just idag?

Instagram: @asanyvall

Hemsida: www.regnsken.se

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..