Den viktiga egentiden!

Uppskattar innerligt att få se mig om i världen och umgås med varma, fina människor. Men för att kunna njuta av det fullt ut behöver jag då och då få dra mig tillbaka och vara för mig själv i hemmets lugna vrå. Följa min egna rytm och ork.

Så efter en vecka full av härligheter skall det nu bli mysigt att ha några dagar för mig själv. Ladda batterierna och fylla på med energi.

Så som man behöver när man är introvert som jag.

Vet att människor runt omkring kan tolka det som att man inte vill vara med dem eller inte uppskattar det man gör tillsammans. Men det är precis tvärtom. Jag tycker väldigt mycket om det. Men för att kunna delta behöver jag regelbundet ladda mina batterier. Och enda sättet är i stillhet med mig själv. Utan några som helst krav eller förväntningar. Bara få vara i mina egna behov för en stund.

Processed with VSCO with ka1 preset

Foto: Copyright 2019. All rights reserved.

Njuter av att bara vara i min egen rytm. Precis tränat. Sen mys i soffhörnan i hemmets lugna vrå.

Inget konstigt egentligen. Men jag vet att det kan uppfattas så om man inte förstår hur en introvert person fungerar.

När man är introvert tappar man sin energi när man är i samvaro med andra medans en extrovert då istället fyller på med energi.

Så det finaste man kan ge någon som är introvert är faktiskt möjligheten att få vara med sig själv. Så länge som det behövs för att ladda batteriet. För sen kan man återigen ge sig ut i det sociala livet och njuta av det.

Nu är jag nyfiken – vad är du? Introvert eller extrovert? Och hur påverkar det ditt liv tror du?

Instagram: @asanyvall

Hemsida: www.regnsken.se

  1. Kan man vara någonstans mitt emellan? Jag tycker väldigt mycket om att vara själv och bara få vara. Få bry mig bara om mig själv, det är därför jag uppskattar tidiga morgnar där jag är själv. Men jag tycker också om att träffa andra människor och vara social.

    1. Man kan tycka om både och. Uppskatta att vara själv samtidigt som man njuter av det sociala samspelet. Men frågan är när du fyller på med energi. Är det i ensamhet eller i samvaro? ❤️

  2. Känner igen mig så mycket, är också introvert. Är helt slut efter en hel helg med nära och kära, medans min man som är extrovert blivit pigg och energisk. Viktigt för mig att vara medveten om varför vi är så olika, och att det också är något positivt då han ”drar med” mig på saker som jag annars skulle valt bort😊.

    1. Fint när man förstår varandras olikheter och kan ge varandra respekt och kärlek i det ❤️

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..