Gick från att vara berörd till att bli förbannad!

Jag läste för ett tag sedan ett inlägg som fick tårarna att trilla längs med kinderna. För att jag tyckte att det var så fint. Det var en man som hyllade mamman till deras gemensamma barn. Ett barn som mamman tog ansvar för på egen hand eftersom de var frånskilda och hans kontakt med barnet var minimal.

Han tackade henne för alla stunder hon torkat tårar, plåstrat om skrubbsår, haft lugnande samtal när oro funnits hos barnet, skjutsat till olika aktiviteter, bakat till avslutningar och prioriterat deras barn. När han borde ha gjort detsamma. När han borde ha funnits där. Han tackade henne för all kärlek, tid och omsorg. För allt hon är och gör för deras barn, när han själv inte är där.

Han skrev vidare att det minsta han kan göra är att ekonomiskt bidra så mycket han kan för att skapa lite bättre förutsättningar för dem, när han inte är där praktiskt eller emotionellt.

65FC5B4D-9D71-41CD-9206-DAD261CC0F3A

Jag blev först berörd av hans vackra ord, men efter ett tag vände det till frustration. För det borde väl vara en självklarhet! Finns man inte för sitt barn har man väl ingen rätt att klanka ner på den föräldern som gör sitt yttersta och finns där varje dag? Då är väl tacksamhet och fina ord det enda som är rimligt att uttrycka?

Men jag vet också att det inte ser ut så i verkligheten. För jag möter många i terapirummet som vittnar om just detta. Hur de aldrig får några frågor om hur barnet mår eller om det behövs något stöd. Inga tack. Och hur den frånvarande föräldern helst inte vill betala någonting extra för sitt barn alls. Försöker komma undan med minsta möjliga. Genom att inte betala mer än det som Försäkringskassan betalar ut när en förälder är oförmögen att göra rätt för sig. Lägsta tänkbara belopp.

För mig är det fullständigt obegripligt! Jag tycker att alla som av olika skäl inte har sitt barn alls eller mindre än sin före detta partner behöver tänka till här. Om generositet och omtanke inte finns – tänk om – gör rätt!

Men till alla er som finns där för era barn och prioriterar deras välmående på olika sätt säger jag bara, heja er! Barnen är det finaste vi har! De är värda det allra bästa. Att vara förälder är en rikedom, men det är också ett livslångt ansvar. I kärlek!

Instagram: @asanyvall

Hemsida: www.regnsken.se

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..