Ner på golvet!

Mina yogisar hör mig ofta prata om hur bra det är att sitta på golvet. Att då och då faktiskt välja bort den där sköna soffan. För när vi sätter oss på golvet får kroppen ett naturligt rörelsemönster som gör gott för oss.

Om du provar att sätta dig på golvet, så kommer du märka att du ganska ofta skiftar din position. Kroppen berättar att den vill förändra något och du lyssnar. Vilket gör att belastningen förflyttas på ett naturligt sätt. Något som inte sker när vi blir sittande nersjunken i soffan och sen kliver upp och känner oss stela i kroppen eller upplever molande värk någonstans.

6472BE65-F96C-46AE-9587-5835A5DF94F4

Foto: Pictureperfect

Så ner på golvet en stund varje dag och du får en starkare kropp. Och varför inte starta med en squat. En riktig favoritposition för mig. Där bindväven i höfterna, insida lår, ryggrad och anklar får onödigt mycket go kärlek. Några minuter om dagen. Det fixar du!

Instagram: @asanyvall

Hemsida: www.regnsken.se

LOADING..