Det är en konst!

Vaknar upp lite tidigare än jag önskat. Tassar upp och gör mig en kopp kaffe. Blir sittande vid köksbordet. Tänker att det verkligen är en konst att njuta av det man är i just nu. Att inte blicka framåt eller bakåt. Utan vara i det som är och ta hand om de där små ögonblicken som kallas livet.

image1-3

Så lätt att tänka att det var bättre förr eller hoppas på att det som ligger framför skall skapa tillfredställelse. Men vad händer då med nuet. Vad händer med närvaron där och då.

Märker på mig själv att jag för närvarande hela tiden är ett steg framåt i tanken. Livet innehåller så otroligt mycket och är väldigt intensivt just nu och det är först när jag hamnar här vid köksbordet som jag plötsligt inser, att medan jag utför något, redan har mina tankar på vad jag behöver göra härnäst. Inte konstigt att jag känner en inre gnagande stress. Inte så konstigt att känslan är att livet snurrar på i ett rasande tempo.

För det är ju precis det som sker när man inte stannar upp och gör en sak i taget. Börjar småskratta för mig själv för det tokiga är att jag har lurat mig själv och därför inte förstått varför skavet har funnits där. För jag har gjort en sak i taget MEN har tappat närvaron i det jag gör eftersom tanken har stressat vidare till nästa projekt.

Skönt att se och förstå. Nu får det bli ändring på det. Föra tillbaka tanken till här och nu. Närvaro i det som är. Vi får se om jag lyckas…

Är jag ensam om det här eller känner du igen dig?

Instagram: @asanyvall

Hemsida: www.asanyvall.se

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..