Motsatsen till kärlek…

Det är rädsla.

I en värld där många människor nu är livrädda när de får läsa allt som pumpas ut i vår media ökar vi bara på oron och rädslan. För när du möter rädsla med rädsla blir den dubbelt så stor och det enda sättet vi då hanterar det på är att antingen gå till attack eller dra oss undan. Och det är det som just nu pågår.

5F32CF32-FA9B-40E2-A824-6662DD37AC65

Foto: Markus Holm

Det enda sättet att minska på rädslan är att istället våga möta den med kärlek. Det vill säga stå tryggt förankrad och lyfta det som är sant utan att ytterligare spä på rädslan. Fokusera på det som är möjligt och det som trots allt fortfarande är fint mitt i det som känns svårt. Göra det vi kan och acceptera det som just nu får vänta. Ta vårt eget ansvar i våra aktiva val, utifrån värme och medmänsklighet.

Nu prövas vi i vår trygghet och förankring. Klarar vi av att stå stabila i det som är trots att vindarna runt omkring oss blåser hårt. Möta rädslan med kärlek och omtanke istället för tvärtom.

Om du kan, försök att vara den som väljer att möta i kärlek. Vi behöver det nu för att det som redan är annorlunda och svårt inte skall bli ännu tuffare. Lägg ditt fokus på vad du kan göra och hur du kan bidra på ett fint sätt.

Och se vad du varje dag, trots allt, är tacksam för i livet. För även den mörkaste dagen i våra liv kan vi finna en glimt av ljus och tacksamhet. Var det ljuset, så att det expanderar och blir större än mörkret.

Ta hand om dig och ha nu en riktigt fin start på helgen! Solen skiner och det är vårdagjämning! Härligt, eller hur?! Massa kärlek och omtanke till dig!

Instagram: @asanyvall

Hemsida: www.asanyvall.se

LOADING..