Viljan att förändra någon annan…

Det går inte att ändra på andra människor. Skall en förändring ske i någon måste den komma utifrån en insikt och vilja att själv göra jobbet. Och den insikten kan man inte pådyvla någon.

Man kan absolut på ett kärleksfullt sätt uttrycka vad man önskar eller skulle uppskatta från någon, men du kommer aldrig lyckas med att övertyga någon som själv inte har förmågan eller vill lägga ner tid på detta. Som kanske faktiskt trivs med sitt sätt att vara och agera.

Processed with VSCO with av8 preset

Foto: Copyright 2020. All rights reserved.

Det enda du egentligen kan göra är att förhålla dig till andra människor. Välja att se det som är gott hos andra och lägga fokus på det du trots allt uppskattar. Och om någonting inte fungerar, påtala det utifrån hur du känner och hur det blir för dig. För att ge personen ifråga en chans att förändra om han eller hon vill.

Men aldrig med ord som säger att det är fel på den andre eller att sättet något görs på är fel. Utan istället utifrån hur du känner och upplever det. Så att du också kan berätta hur du skulle önska att det fungerade.

Sen bara avvakta och se vad som händer. Sker det en förändring eller händer ingenting. Och utifrån det fatta beslut i hur du själv vill göra. Känna glädje i den förändring som sker. Acceptera att inget händer och stanna kvar eller se att du faktiskt inte mår bra i det som är och därför välja att lämna.

Alla måste få lov att vara som man är och själv välja hur man vill utvecklas. Alla måste också se till att ta sitt eget ansvar för att skapa ett liv som man mår så bra som möjligt i. Se till att man omger sig med sunda, fina och kärleksfulla relationer och att man är i miljöer som gör en gott.

Den enda du kan förändra är du. Det enda förhållningssätt du kan påverka är ditt. Och ansvaret för på vilket sätt du väljer att leva ditt liv ligger hos dig. Precis som för alla andra.

Så lägg fokus på att vara sann mot dig själv och träna dig på att våga uttrycka dina behov och känslor. Se vad som händer och ta sedan ansvar, så att du kan skapa ett värdefullt och vackert liv som får dig att må riktigt gott.

Kram på dig och ha nu en fin-fin dag!

Instagram: @asanyvall

Hemsida: www.asanyvall.se

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..