Gröna drinkar i all ära men ibland kan det vara gott med något varmt. Här får du ett recept på en lättlagad, grön och god soppa med massor av antioxidanter och näringsämnen. Jag brukar spetsa till den med ett ägg för en matigare upplevelse.

Den här soppan är lika ljuvlig för själen som den är hälsosam för kroppen. Testa!

Den här soppan är lika ljuvlig för själen som den är hälsosam för kroppen. Testa!

Du behöver:

1 liter vatten

2 gula lökar

1 rödlök

2–4 st vitlöksklyftor (det är en smaksak)

2 st tärningar grönsaks- buljong
1 tsk salt
5–7 st frysta broccoli- huvuden (små i påse)
 2–4 dl gröna ärtor (smaksak) 1 msk smör

1 msk vetemjöl
en skvätt matlagningsgrädde, 1 msk lätt crème fraiche

Gör så här:

Bryn löken i en hyfsat stor kastrull tills den blir gyllenbrun och mjuk.
 Koka upp vattnet med broc- coli, lök och buljong med lite salt och låt puttra i cirka 10 minuter.
 Tillsätt gröna ärtor och koka på svag värme i ytterligare 5 minuter. Ställ av kastrullen och mixa blandningen till en slät soppa.
 Blanda smöret med mjölet, red soppan och mixa allt igen!

Tillsätt en ”skvätt” matlagningsgrädde och servera med ett (eller två) kokt ägg och toppa med lite lätt créme fraiche- ät och njut med gott samvete!

  • Som alltid när jag lagar mat väljer jag råvaror från den ekologiska hyllan.
  1. Åh vad gott det ser ut och låter! Perfekt när det är lite småkyligt ute! Kram!

    1. Soppan är något av det godaste i soppväg som jag smakat. Verkligen kalasgott! Kram!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..