Jag och Mårten flyger till Palma i morgon för sju dagars inspiration och svettandes i solen. Det är dags för träningsresa!

När du reser är det smart att packa handbagaget med sig nyttiga snacks. Tycker det kan vara svårt att hitta sunda alternativ på flygplatser. Den senaste veckan har det florerat artiklar på Facebook i vilka bananer målats upp som rena rama mirakelkuren – brunprickiga ska de tydligen vara för bästa hälsoeffekt. Äter du två brunprickiga B-vitaminrika  bananer om dagen sägs det att det bland annat kan motverka  stress och lindrar PMS. Jo, man tackar. 😉 (Tycker det är bra om man gör till vana att vara källkritisk och inte sväljer allt man läser på nätet med hull och hår) Faktum är att jag har precis packat ner två bananer (tips nr. 1)  i min massäck. Dock ej brunprickiga för jag gillar inte övermogna bananer. Vissa gillar dem gröna och andra föredrar dem bruna, jag tycker om dem precis mitt emellan.

Bananer är en klassiker. Det perfekta återhämtningsmålet direkt efter träning är ett glas mjölk (eller kvarg) och en banan (snabba kolhydrater) Skippa dyra proteindrinkar och andra tveksamma kosttillskott. Vad ska du med det till när du har bananer på närlivs runt hörnet? Bananen sviker inte. Den kan du lita på!

Nyttiga snacks på resan (tips!)

Nyttiga snacks på resan - 6 tips!

2. Råbar: Naturligt slår kemiskt i alla lägen. Ju kortare och tydligare (ord som man förstår) ingredienslistor desto bättre. Råbaren är handgjord och gjort på b.la. dadlar, mandlar, cashewnöt, agavesirap och chiafrön. Helt utan rafinerat socker och dessutom ekologisk. Denna bar ska jag testa i morgon på flyget till Palma. Återkommer om smaken.

3.  Proteingröt: Denna gröt har jag snuddat vid tidigare och det är verkligen det perfekta frukosten att packa ner i väskan när du reser. Tillsätt vatten och micra 2 minuter och njut av en riktigt god gröt som dessutom är supernyttig.

4. Riskakor: Glutenfritt och energisnålt snacks som är ett mycket bättre alternativ än chips och salta kex.

5.  Rawbite: En supergod bar på nötter och frukt. Allt naturligt och utan raffinerat socker.

6. Bounce energy ball: En kompakt liten näringsrik boll som är mättande och god. Även den på naturliga ingredienser. Glutenfri även den.

 

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..