Oavsett var du är för frukosttyp: En smörgås-, gröt- eller yohurtperson så är det grymt att du äter en bra frukost. Frukosten sätter nämligen ribban för blodsockernivån för resten av dagen. Det är superviktigt att du äter en allsidig och balanserad frukost med fibrer (det vi kallar för långsamma kolhydrater), proteinkälla (keso, kvarg, yoghurt, ägg, kalkon, skinka, ost m.m.) och fetter (avokado, mejeriprodukter, nötter, smör, olja m.m.) Får du i dig en välkomponerad frukost är risken mindre för sockersug senare på dagen. Jag vill därför passa på att bjuda dig på ett supergott och enkelt recept på min alldeles egna hemgjorda sockerfria superüsli som garanterat får självaste fredrik Paulún att rodna. 😉

Recept på min egen supergoda och sockerfria müsli

Utmana Paulún och gör din egen supergoda hemgjorda sockerfria supermüsli! Går på ett kick!

Utmana Paulún och gör din egen supergoda hemgjorda sockerfria supermüsli! Går på ett kick!

 

Sätt ugnen på 175 gr.

Lägg bakplåtspapper på en plåt.

3 dl havregryn

3 dl rågflingor

1 dl linfrön

1 dl sesamfrön

2 dl solroskärnor

1 dl pumpakärnor

1 dl grovt hackade hasselnötter

1 dl rapsolja

½ dl flytande honung

Ev en skvätt äppeljuice

Blanda väl. Rosta mitt i ugnen ca 25 min. Rör om ibland.

Ta ut plåten och ställ på galler.

Blanda ner lite torkad frukt, som tranbär, russin och gärna lite kokosflarn. Det blir supergott!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..