Jag ligger platt på magen med ansiktet ner i ett hål, på en brits som luktar starkt av parfymerad tvål. Babyrosa gardinlängder dansar i periferin. Jag blundar och försöker att slappna av. Den äldre damen, som uppenbarligen är storchefen kikar in och säger: – Five minutes mam, verkar vara standardfrasen på salongen – allt dröjer tydligen fem minuter. Slutligen blir jag väckt ur mina dagdrömar av att någon trycker på mina fötter. Ett intressant kulturmöte tar sin början med en kvinna som knappt talar engelska och med ett språk som liknar små barns kommunicerar vi kring huruvida det är skönt eller ej, när det är dags att vända på mig eller sitta upp. Så lider den en och en halvtimmes massagen mot sitt slut: – You like? Frågar kvinnan som fortfarande sitter på min rygg och bänder mina båda armar bakåt och drar och pustar med förväntningen att det ska knaka. 

Inom mig råder dubbla känslor. Det var skönt på ett sätt men samtidigt gjorde det j*vligt ont. Mer som en idrottsmassage än spa-massage. Det finns inte någon triggerpunkt där denna flinka kvinna inte har varit med sina hårda tummar och vassa armbågar. – Yes, very good, tackar jag snörvlandes med mitt rödmosiga nylle i hålet i madrassen. Med ett förnöjt ”Kåppkon kha” (tack på thai) försvinner hon snabbt ut genom draperierna och lämnar mig ensam för att klä på mig. Och betala såklart. 600 bath kostade kalset vilket motsvarar 150 kr för 90 minuters massage. Hur billigt? Hemma skulle det  kosta det tiodubbla på en Östermalmssalong. Minst.

Gillar du kroppsbehandlingar är bara det ett skäl till varför du ska resa till Thailand – semesterparadiset dit över 300 000 svenskar reser till varje år. Färsk frukt och kokosnötter är ytterligare ett skäl till varför jag tycker att du ska göra slag i saken och surfa in på en bokningssajt. Agoda är en av flera bra. Som jag nämnde i ett tidigare inlägg har jag fått dille på kokosnötsshakes. Jag har alltid gillat kokosvatten men nu ÄLSKAR jag det goda och mycket hälsosamma törstsläckaren. Kan till och med kalla mig för en kokosvattenfanatiker! 😉

 5 skäl till varför du ska dricka kokosvatten

Jag har blivit beroende av den här lilla sötnöten. <3

Jag har blivit beroende av den här lilla sötnöten. <3

En effektiv törstsläckare: Man brukar kalla kokosvatten för ”naturens egen sportdryck” eftersom att kokosvatten innehåller elktrolyter. Perfekt att dricka före eller efter träning.

Dämpar sötsuget: Kokosvatten innehåller inga konseveringsmedel eller socker och är ett mycket bättre alternativ än läsk eller saft. Mixa kokosvatten med bär och is så får du en superfräsch sommardrink.

Lugnar magen: Kokosvatten är toppen för en uttorkad kropp och innehåller mineraler som kalium, magnesium och fosfor.

Bra för hjärtat: Kokosvatten är fritt från fett och kolestorol.

Djurvän: Fritt från animaler och innehåller varken gluten eller laktos.

 

 

 

 

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..