Började morgonen med STARK shot. Ingen vanlig shot såklart utan en Ingefärashot – jättegod och supernyttig. Ingefära är ett superlivsmedel som är bra för hjärtat, hjärna, mage och lever.

Receptet har Lena Larje gjort och jag vill gärna dela med mig av detta till mina fina läsare. Älskar för övrigt Lenas 40 + koncept och sunda tänk:

Nyttig och god ingefärashot med citron och honung – toppen för immunförsvaret! (shoten räcker till 2 personer i 2 veckor)

En shot om dan, håller doktorn borta! <3

En shot om dan, håller doktorn borta! <3

 

375 gram färsk Ingefära

1 liter vatten

1/2 dl honung (eller mindre … en smaksak)

2 citroner, saften

Gör så här:

Skölj ingefäran noga och riv den grovt med ett rivjärn. Ingefäran behöver inte skalas, men ansa gärna litegrann. Lägg ingefärarivet i en kastrull tillsammans med vattnet och värm under omrörning till MAX 60 grader (passa noga och håll koll med termometer) Ingefära tål inte att upphettas över 60 grader för då förlorar den sina näringsämnen.

Låt dra under lock tills blandningen är max 40 grader. Blanda ner honungen. Låt dra ytterligare 2-3 timmar. Pressa saften ur citronerna (rulla dem först mot ett hårt underlag så frigörs mer saft) Blanda ner citronsaften när blandningen svalnat till rumstemperatur.

Sila av med en finmaskig sil. Häll på flaskan med kork och förvara i kylskåpet. Skaka om flaskan innan det är dags att shotta. Ta cirka 30 ml till en shot och kickstarta dagen . Shoten håller i sig 2-3 veckor i kylskåp.

 

TACK Lena för ett toppenrecept och att du får andra människor friskare. <3

Jag har suttit och jobbat mest hela dagen vid datorn och preppat mat, dryck och ”bloggbags” till bokeventet. Det är ALLTID så mycket mer jobb med events än vad man kanske kan tro. Du som sysslar med samma sak  (PR-events) som jag vet. På eftermiddagen gjorde jag och mamma stan, fikade och fönstershoppade. Träningen fick vänta till kvällen och det blev en skön joggingrunda på stranden. Inte så värst lång men det var skönt att röra på sig. Du vet det där som jag ”tjatar” om – att röra på sig lite men ofta. 😉 Hoppas att din onsdag varit bra. Vi ses i morgon igen. <3

Mamma och hennes labradoodle Messi,

Mamma och hennes Labradoodle Messi, 7 månader.

Att jogga på stranden och andas in havsluften är bara så himla fantastiskt.

Att jogga på stranden och andas in havsluften är bara så himla fantastiskt härligt. Snacka om livskvalitet! Hade det bästa träningssällskapet i kväll. <3

Majsfrittata med parmesan och chillifräst broccoli till lunch- Mums!

Majsfrittata med parmesan och chillifräst broccoli till lunch- Mums!

Hittade en så sjukt vacker och stämningsfull bild på min bror och hans äldsta son som i dag är snart fyra.

Hittade en så sjukt vacker och stämningsfull bild på min bror och hans äldsta son som i dag är snart fyra. Skulle typ kunna vara en reklambild för Burberry eller liknande.

 

 

 

 1. Lisbeth skriver:

  Tack!

  Vilken trevlig bloggsida!
  Smarrig broccoli rätt
  Din brorson passar absolut in på Burberry reklamsida
  Vilket bra hälsotips och ta till nu när snart solen blir ett minne blott och man behöver lite extra tillskott för och få ett bra imunförsvar

  Må gott!

  1. Tack Lisbeth för härlig feedback. Kul att du gillar bloggen! 🙂 Kram/Malin

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..