Nu är det bara några veckor kvar innan de flesta går på semester. Jag tänkte börja träningsinspirera med träningsövningar som du kan göra var du än är: hemma, på hotellrummet och på stranden. Enkla övningar utan att redskap att  packa med dig i resväskan, tillsammans med solskyddfaktor, selfiepinne, flipflops, ToppHälsa (såklart) böcker, sport-bh, pass (rabiesvaccination?) och annat livsnödvändigt. Som tur är finns det ju gratis Wifi på det flesta platser så att jag kan fortsätta att få peppa dig, även när du är ledig. För det är ju när vi är lediga som vi har extra mycket tid över för träning och ta hand om oss själva och familjen. Smart att ta ledigheten till att varva ner, fokusera om och komma in bra rutiner. 😉

4 övningar för starka och snygga armar

Vandrande plankan

4 övningar för starka och snygga armar

Utgångsposition: Stå i en planka med raka armar och lätt anspänd bål .

Gört: Utgångsposition är vanlig planka på armbågarna. Ställ dig därefter på raka armar och börja vandra genom att sänka en armbåge i taget. Först den ena armen och sedan den andra, hela tiden med stabil bål. Här ska det ta: Övningen tränar hela muskelkorsetten och är en toppenövning för en stark hållning.

Armhävning med rotation

4 övningar för starka och snygga armar

Utgångsposition: En bred armhävning. Tänk på bålstabiliteten och att slappna av i nacken.

4 övningar för starka och snygga armar

Utförande: Håller du fötterna brett isär blir det lättare, vill du göra det ännu lättare ställer du dig på knäna. Det ska vara en rak linje mellan axel- höft-knä, inget putande med rumpan och ingen svankande rygg. Placera händerna i höjd med axlarna, händerna ska vara så brett isär att vinkeln i armbågen blir 90 grader i slutläget. Så långt är det likadant som en vanlig standard armhävning. Pressa dig upp, lyft en arm och sträck den mot himlen, hela överkroppen roterar med. Vänd tillbaka, sänk dig ner mot underlaget och gör om på andra sidan. Muskler som tränas: Armar ,axlar och smidighet. Gör övningen 45 sekunder.

Dips på bänk

4 övningar för starka och snygga armar

Utgångsposition: Ha fötterna på marken och händerna på en avsats eller bänk.

4 övningar för starka och snygga armar

Utförande:  Sätt händerna på bänken bakom dig och sänk- och pressa upp din kropp. Rumpan får aldrig nudda underlaget och ju rakare ben desto jobbigare. Musklergrupper som tränas: triceps (baksida överarm), axlar, bröst och bål. Upprepa övningen 45 sekunder eller räkna mellan 10-20 repetitioner, beroende på din träningsnivå.

”Kålmasken”

4 övningar för starka och snygga armar

Utgångsposition: Utgå från stående position, blicken rakt fram, avslappnade axlar och lätt anspänd bål.

4 övningar för starka och snygga armar

Utförande: vandra ut på händerna till en rak planka.

4 övningar för starka och snygga armar

2.  Stå i en planka med raka armar och lätt anspänd bål .

4 övningar för starka och snygga armar

Läs också …

”Gör träningen till ett Kinderägg” – 9 peppande tips som gör träningen mycket roligare

Träningspepp: Ta pulsen på påskformen – 5 enkla träningsövningar för hela kroppen (du behöver inga redskap)

Ta dig tid att andas – dina muskler kommer att tacka dig (tips på andningsteknik)

 

 

 

 

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..