Att göra egen nyttig glass är poppis bland oss hälsoinspiratörer. Tänkte att jag får ju inte vara sämre än att testa. Hittade ett chokladglass-recept på Life Sveriges Instagram som såg jättegott ut. Utan varken laktos, gluten eller socker. Det bästa med att göra själv är att man vet vad man stoppar i sig och slipper kemikalier. Dessutom är det så mycket godare med fräscha och ekologiska råvaror än processat. Lika (åtminstone nästan) god som köpglass men gjord med endast naturliga ingredienser. Den smakar som en blandning av delicatoboll och kladdkaka. Fast syrligare. Tetsa vet ja! Det var inte alls svårt att göra. Känner mig riktigt husmorsaktig nu. Kan jag så kan du. 😉

Hemmagjord och nyttig chokladglass gjord på avokado

De fina

De fina ”stay cool-pinnarna” köpte jag för dryga 70-lappen på Clas Ohlson. När du tar ut formarna ur frysen måste du spola hett vatten så att glassen lossnar. Kanske alla utom jag tycker är självklart?

Ingredienser 3 glassar

1 avokado

4 msk raw kakaopulver

2 tsk kokosolja

1 krm himalayasalt

2 dl kokosgrädde

1 msk starkt kaffe

1 tsk vaniljpulver

2-5 tsk agavesirap

Gör så här:
1. Mixa alla ingredienser förutom agavesirap i en mixer eller med mixerstav.

2. Blanda i agavesirap lite i taget, smaka av så att det blir så sött som du vill ha det.

3. Häll smeten i glassformar, sätt i en pinne, låt stå i frysen minst 5 timmar.

4. Garnering: Hacka 0,5 dl valnötter.

5. Smält 3 msk kokosolja, 0,5 dl raw kakaopulver och 1 msk agavesirap i en kastrull.

6. Ringla chokladsåsen över glassen. Strö snabbt över de hackade valnötterna och låt chokladsåsen stelna.

Njut! #lifesverige #sommar #gott #glass #naturligt #värme

RECEPT: SOPHIE EKMAN

 

 

 

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..