Träningsövningar är alltid populärt har jag märkt. Kul! Här torsdagspeppar jag med 4 träna hemma-övningar utan redskap. Övningarna är relativt enkla att göra men blir tuffa om du fokuserar på att göra dem strikt, dvs inte för snabbt och noga. Träning blir vad du gör den till, som det mesta annat här i livet.

Det kommer att bli MYCKET träning på bloggen i sommar. Under vecka 28, 29, 30 och 31 kommer jag köra en semesterboost här i bloggen – fyra veckor med nästan uteslutande nyttiga och goda recept, smart träning och hälsotips för balans och naturlig skönhet. Förresten har du sett att ToppHälsa blivit med APP? Och den är GRATIS. Nu kan du appa dig i form under semestern med hjälp av mig och mina kollegor.

 

4 tuffa ”träna hemma-övningar” för en stark och platt mage

Vindrutetorkaren

4 tuffa

4 tuffa

Vindrutetorkaren: En fantastisk bålövning och rätt tuff när du gör den rätt. Här gäller det att hålla svanken i underlaget hela tiden så att du inte ”tappar” magen. Fötterna ska heller aldrig nudda underlaget. Gör 10 rullningar i långsamt tempo på varje sida eller ta tid på 45 sekunder.

Superman med crunch

4 tuffa

4 tuffa

 

4 tuffa

4 tuffa

Superman med crunch: Jag har i ett tidigare inlägg visat hur du gör en basic superman. Här lägger du till en crunch när du byter sida, för att göra övningen lite tuffare: Stå på alla fyra med skenben och händer i underlaget. Tänk på att ha lätt spänd mage och rak rygg. Utförande: Lyft arm och ben diagonalt med bibehållen rak rygg, sträck upp och gör dig så lång som möjligt innan du sänker tillbaka handen och knät mot underlaget. Gör bytet till andra handen och knät så mjukt som möjligt. Övningen kan du gärna göra långsamt och på tid istället för repetitioner, ca 45 sekunder per set är lagom.

Planka med knäuppdragning

4 tuffa

4 tuffa

Planka med knäuppdragning: Ställ dig i en planka enligt bild ett. Bibehåll din plankposition medan du växlar mellan att dra upp höger och vänster knä om vartannat. Dra upp höger knä mot höger axel och tvärtom. Spänn magen och tänk på att hålla bålen rak och ner med rumpan. Upprepa varannat knä i 45 sekunder. Jättetuff övning när du gör den strikt.

Fällkniven på mitt sätt

4 tuffa

4 tuffa

Fällkniven på mitt sätt: Kärt barn har många namn och även många utföranden. Det här är MIN version av fällkniven. Startposition: Sätt dig och balansera på rumpan, utan att nudda med hälarna i underlaget. För att lyckas med det måste du spänna magen. Tänk på att ej krumma med ryggen. Utförande: Skjut ifrån och slå ut med armarna som en stolt och stark Albatros, för bättre balans. Spänn magen under hela momentet och upprepa 45 sekunder.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..