Kanske är jag den sista hälsobloggaren ut med att känna till kesoplättar? Och fiberhusk? Min kostmedvetna väninna rekommenderade kesoplättar till mig härom dagen, när hundarna lekte i hundrastgården. Ja, vi lattemattar är precis som andra mammor som står med våra caffelattes och snicksanackar om bajskonsistens, uppfostran, matlagning och livspussel undertiden pälsklingarna busar runt omkring benen.  Våra ”bebisar” har bara lite med behåring än andras, men engagemanget är detsamma för oss. 😉

Åter till ämnet … Kesoplättar är nästan lika gott som pannkakor men utan gluten och kolhydrater. Det enda du behöver är:

Kesoplättar – ingredienser

Du behöver bara 3 ingredienser, hur bra? vardagsmat i min melodi.

Du behöver bara TRE ingredienser: Keso, ägg och fiberhusk, hur bra? vardagsmat i min melodi!

250 gram keso

2 ägg

1 msk *fiberhusk

*Fiberhus är ett glutenfritt livsmedel som består av valda skal från psylliumskal. Kan användas för att ersätta vetemjöl och gluten i matlagning.

Gör så här

Rör ihop blandningen med en sked. Låt stå i cirka 5-10 minuter för att fiberhusken ska svälla (och binda samman). Stek i panna med smör eller kokosolja på medelhög värme. Stek i cirka 5-10 minuter så att ingredienserna hinner smälta ihop/binda samman plätten innan du vänder. Andra sidan kan du steka bara några minuter. Keso blir ju lite som ost i smält form. Jag gjorde en dubbel sats till mig och Mårten och för två personer blev det lagom tyckte jag/vi. Jag serverade plättarna med kvarg och äppelmos. Man kan ju servera med vad man vill – grädde och bär till exempel. Supergott och rekommenderas varmt vidare. I kväll tänkte jag testa att göra nyttigare och kolhydrats- och glutenfri pizza. Återkommer med update! 🙂

Källa: www.recepten.se

Läs också …

Energikick efter träning – återhämta dina super-krafter med denna goda smoothie! (laktos- och glutenfri)

 

Hemmagjord och nyttig raw chokladglass gjord på avokado

Vardagsmat med Malin | Har du testat proteinrik bönpasta? Recept på vegetarisk, god och nyttig middag (glutenfri med lågt GI)

Kickstarta morgonen med supergod och nyttig shot på ingefära, honung och citron (antiinflammatoriskt och toppen för immunförsvaret)

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..