Sola kan du göra på fler än ett sätt. Själv brukar jag blir rätt rastlös av att bara ligga och pressa. Nej, mycket hellre promenera längs vattenbrynet eller spela strandpingis. Varför inte ”göra två flugor på smällen” och passa på att träna och sola samtidigt? Här får du några stärkande och sköna övningar att göra vid poolkanten, och på så vis både förbättra brännan och bikinirumpan. Glöm inte att ladda ner ToppHälsa-appen, solskyddsfaktor 50 och fylla på med massor med vatten i sommarhettan!

4 stärkande övningar för en fast rumpa

Upplägg: Upprepa övningarna cirka 10-15 gånger (på varje ben) utan att vila.

Rumplyft med hälpress

4 stärkande övningar för en fast rumpa

Rumplyft med hälpress: Stå på alla fyra med lätt spänd bål. Lyft ett ben i taget med hälen mot taket. Knäet ska vara böjt i 90 grader och foten flexad mot ”taket”. Pressa foten/benet rakt upp mot ”taket”/himlen och tänk med att knipa med sätesmusklerna genom hela övningen. Muskler som tränas: Ben, rumpa och till viss del bålen.

Kissande hunden

4 stärkande övningar för en fast rumpa

Höftlyft med ett ben

4 stärkande övningar för en fast rumpa

Enbenshöftlyft: Ligg ner på rygg med skulderbladen i kontakt med underlaget, ett böjt ben med foten stadigt nära rumpan och det andra benet sträckt med foten ovanför underlaget. Rumpan ska hållas strax ovanför marken. Pressa upp rumpan mot taket, tills det att kroppen är rak mellan knä och skuldror. Återgå till startposition. Växla ben. Muskler som tränas: Rumpa, ben och bål.

 

Knäböj

4 stärkande övningar för en fast rumpa

Du kanske också gillar …

6 effektiva övningar för starka och snygga sommarben

 

Maxa din förbränning med 5 pulshöjande övningar

4 tuffa ”träna hemma-övningar” för en stark och platt mage

 

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..