Tänkte dela med mig av ett superlyxigt och glutenfritt bröd med nötter och dadlar som jag fick smaka av mamma. Brödet är jättegott med lite gorgonzola och marmelad (istället för kex) till ett fint vin. Eller te. Eller äta som ett glutenfritt alternativ till vardags. Vardagslyx när det är som bäst helt enkelt.

Gott och glutenfritt bröd med nätter och dadlar

Vardagsmat med Malin | Gott och glutenfritt bröd med nötter och dadlar

Supergott bröd till ost istället för kex.

Du behöver:

100 gram pekannötter

100 gram hasselnötter

100 gram cashewnötter

100 gram krossade linfrön

100 gram skalade sesamfrön

100 gram solrosfrön

150 gram pumpakärnor

50 gram chiafrön

1 tsk salt

1dl kallpressad rapsolja eller deodoriserad kokosolja

6 st ägg

Några hackade dadlar

Gör så här:

Sätt ugnen på 150 grader.

Väg upp alla nötter (nötterna ska vara hela)

Blanda i salt, olja och ägg och rör ihop allt noggrant.

Smörj en form och strö den med sesamfrön.

Strö chiafrön över limpan.

Baka 60 minuter i 150 grader.

Låt svalna och skär sedan upp, gärna med skärmaskin.

Frys in skivorna så har du alltid ett färskt bröd att ta fram.

Vardagsmat med Malin | Gott och glutenfritt bröd med nötter och dadlar

Ett festligt alternativ istället för smörgåskex. <3

FYI. Mamma har fått receptet av hennes väninna. Jag har alltså ingen aning om vem som har tagit fram ursprungsreceptet från början? Hade jag vetat det hade jag naturligtvis länkat. Aldrig min mening att ”stjäla” någon annans recept.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..