Rosa månaden till ära har jag gjort ett rosa mellis: Chiapudding med hallon. För att få den där illrosa färgen slog jag i några droppar hushållsfärg. 😉 Vill slå ett slag återigen för nyttigt fika. Skulle vi ställa in oss på att äta regelbundet och så näringsrikt som möjligt skulle vi både må bättre och åldras friskare, motverka oönskade tidiga ålderstecken och hålla en hälsosam vikt.

Chiapudding – ett av de nyttigaste mellanmåldet du kan äta, och svinenkelt att göra: Blanda 2 msk chiafrön, 1 tsk vaniljpulver med 2 dl mandelmjölk.

Chiapudding – ett av de nyttigaste mellanmåldet du kan äta, och svinenkelt att göra: Blanda 2 msk chiafrön, 1 tsk vaniljpulver med 2 dl valfri mjölk. Tycker det blir godast med kokos- eller mandelmjölk. Blanda på kvällen och låt stå under natten i kylen. Garnera med din favorittopping. Njut!

Tycker grundidéen med en insamling för att stötta forskningen är kanonbra. Däremot har jag lite svårt att förstå alla rosa kanelbullar och rosa godis som säljs till förmån för Rosa Bandet. Socker som vi vet är dåligt för hälsan. Dubbelmoral är vad det är. Ännu en gång vann kommersen över etiken.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Det nyttiga och ombloggade chiafröet innehåller bland annat protein, mineraler, kalcium och Omega 3-syror) och GOTT, om det görs på rätt sätt (gärna på kokosmjölk). Chiapudding är busenkelt att göra och mycket godare och nyttigare alternativ än en fickljummen, torr ostmacka med gurka som frukost nummer två eller eftermiddagsmellis.

Börja med dig själv – en hälsosam livsstil är A & O

När det kommer till bröstcancer och ALLA livsstilsrelaterade sjukdomar, är nummer ett att börja med dig själv – rör på dig lite varje dag, ät hälsosam mat, drick måttligt med alkohol, umgås med människor som får dig att må bra, sov på rätt timmar, skratta och stressa så lite du bara kan, undersök dina bröst regelbundet och så vidare. Gör allt DU kan för att hålla dig frisk. Kan ofta tycka att vi, på grund av slapphet, angriper problem i fel ände: Som att göra botoxbehandlingar istället för att dra ner på vin, cigg, socker. Tycker det att bortkastade pengar (och fel fokus) dyra kroppsbehandlingar och utesluta kolhydrater istället för att träna och så vidare. Då har man ju helt och hållet missat poängen med träning. Finns hur många kända hälsovinster som helst med att träna och vardagsmotionera.

Slutklämmen är alltså i detta: Stötta gärna forskningen, men börja med dig själv (och din familjs) hälsa först. Kram //Malin

Du kanske också gillar …

 

Unna dig med gott samvete – här är höstens 6 stora fikatrender

Humor – ”trams” eller smart?

Fler mellistips hittar du här …

”Malins mellis ” | Ugnsrostad ekologisk sötpotatis med stekt ägg

”Malins mellis ” | Därför är fikapausen så bra

”Malins mellis” | Banan med ekologiskt jordnötssmör

”Malins mellis” | Smoothie på kvarg och bär

”Malins mellis” – keso med äpple och kanel

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..