Morgonträningen i dag bestod av ett monsterpass i form av några kilometers snöplumsande med cykeln till verkstaden. Behöver nya lysen fram- och baktill. Kände mig som en riktig eldsjäl i min parkas och snowjoggers, som tagit vardagsmotionen till sin spets. Hundarna, som knappt tar sig fram i snömodden, verkade tycka att det var en mycket tvivelaktig team building-aktivitet. Troligtvis det första och enda tillfället i deras tvååriga liv, då de önskat att de fötts till den här obarmhärtiga världen som innekatter istället.

Från snökaos till skafferipoesi: Igår rev vi av den lyxiga pressfrukosten för Kea Bageri för ett handplockat gäng creddiga journalister och proffsbloggare, influencers som vi ansåg vara mitt i prick med målgruppen.

Jag och Mårten var på plats 06.30 på Studio Mjuklyx där Kea Bageri redan bullat upp med ett 12 rätters glutenfritt smörgåsbord. Ett kafferep av det pompösa slaget. Redan klockan sju började de mest morgonpiggaste gästerna trilla in och serveringen (de vitdukade borden, den trevliga personalen och alla nybakade läckerheter) bemöttes med stor entusiasm.

På det hela taget var det ett superlyckat pressevent. Kändes som att alla som kom var positiva och tog tillfället i akt att njuta av den glutenfria avsmakningsfrukosten som bestod av både fiberrika petite fourer, kakor, semlor och tårta. Allt upplagt klockvis på silverfat, efter de fyra årtidernas cykel – för att illustrera bredden och att Kea serverar glutenfritt året om:  Varför inte redan nu beställa glutenfria saffransbullar till Lucia? Eller glutenfria kanapeer med skinka till julbordet? Glutenfritt fröknäcke till silllunchen, och glutenfria semlor, när det är dags.

Älskar pressbilderna som är tagna av Studio Emma. Och visst är det så, att en bra bild säger mer än tusen ord:

Kunde inte låta bli att känna lite Lucia stämning redan nu.

Smygstartade Lucia redan igår. 😉

Bästa Ida som tagit tåget ända från Vara för att fika med oss. Snart kommer du få se denna vackra kvinna i en av landets största träningsmagasin. ;-)

Bästa Ida B Olsson (@workoutispassion ) som tagit tåget ända från Vara för att fika med oss. Snart kommer du få se denna vackra hälsoinspiratör i ett av landets främsta träningsmagasin. ;-)

Glutenfri skafferipoesi med Kea Bageri

Queen P <3

Queen P får mig alltid att le <3

Glutenfri skafferipoesi med Kea Bageri

Mingelmys i soffan. Från vänster: Susanna Backman som skriver bloggen Tasty Health och driver glassföretag (Add Icecream), Erika som jobbar på en ätstörningsklinik, min älskade Mårten med lilla Abbe 5 månader, ”naturligt snygga” Maya Nesterov och Hälsa & Fitness trendspanare My Martens.

Glutenfri skafferipoesi med Kea Bageri

Somliga börjar sina mornar med yoga, vi med med kaffe och tårta. ”Varje dag är födelsedag?” Inte varje dag som kanske tur är. ;-)

Glutenfri skafferipoesi med Kea Bageri

Trevliga ”Bonnier-sisters” från tidningen Hembakat lät sig inspireras.

Glutenfri skafferipoesi med Kea Bageri

Glutenfria små semlor till Fettisdagen.

Glutenfri skafferipoesi med Kea Bageri

Glutenfri skafferipoesi med Kea Bageri

Snyggaste mest harmoniska paret på festen. Yoga-Josefine Bengtsson driver Yogiaakademin och hennes man driver Surfakademin.Den perfekta matchen!

Maya och Marie Kanter hade trevligt.

Maya och Marie ”The workoutplan”Emre busade loss bland bakverken.

Demonredaktören Erika Scott.

Demonredaktören Erika Scott – en ordsvängd kvinna med pondus.

En för mig annorlunda posering, haha!

Plåtad för tidningen SportHälsa med kakfat. En, för mig, väldigt annorlunda posering, haha!

Gästerna lät sig väl smaka av glutenfri kaka.

Gästerna lät sig väl smaka av glutenfri kaka.

Jag och den alltid lika stunning Li Åwall kommer

Jag och den alltid lika stunning Li Åwall (@liawall) kommer inom kort ”levla upp” Träningssverige med en ny trend. Liksom HEJ XXX och hejdå Pokémon go! ;-)

Kanapeer till julbordet.

Glutenfria skinkkanapeer till julbordet.

Duktiga, vackra och alltid lika trevliga mode- och inredningsbloggaren Rebecca Frediksson med snygg väninna.

Proffsiga, vackra och alltid lika trevliga mode- och inredningsbloggaren Rebecca Frediksson med bedårande väninna.

Glutenfri skafferipoesi med Kea Bageri

Smaskigt glutenfritt fröknäcke till silllunchen. Mums!

Glutenfri skafferipoesi med Kea Bageri

Karismatiska VardagsPuls-Mia påpekade att hon gillade inbjudan med smakprov som vi skickade ut. Kul!

”Sjörövar-Abbe” <3

Glutenfri skafferipoesi med Kea Bageri

Glutenfria frukostfrallor.

Glutenfria frukostfrallor.

Abbes fina mamma Josefine Jonasson, här med Valerie Wighardt, är en välanlitad dietist.

Till vänster: Abbes fina mamma Josefine Jonasson (här med Plaza Kvinnas hälsoredaktör Valerie Wigardt) är en välanlitad dietist.

Hur läckert?

Hur läckert?

Vit juicebar.

Vit kaffe och juicebar. Älskar Valeries stövlar.

Glutenfri skafferipoesi med Kea Bageri

Delade med mig av mina tankar om glutenfritt, och blev nervös? ”Alla” sa att det var bra, men jag tror att de ljög. ;-)

Snygga My är en vältränad posör.

Snygga My är en vältränad posör. Funderade hur jag skulle kunna lura av My hennes snygga Busneltröja, utan att hon märkte det …  Lämnde festen utan Mys tröja. ;-)

Glutenfri skafferipoesi med Kea Bageri

Glutenfri skafferipoesi med Kea Bageri

Julia Kimell är chefredaktör på SportHälsa.

Julia Kimell är chefredaktör på SportHälsa.

Glutenfri skafferipoesi med Kea Bageri

Tidningen Må Bra var på plats.

Tidningen Må Bra var på plats.

Kan inte få nog av bildsköna Valerie i min sociala feed. ;-)

Kan inte få nog av bildsköna Valerie i min sociala feed. ;-) Hälsomedvetna Valerie (@valeriewigardt )  är inte ”bara snygg”, utan ett fullblodsproffs på yoga och att baka sockerfritt, samt en tiger på markandsstrategier. Du kan läsa hennes återkommande hälsosidor i Plaza Kvinna.

TACK <3

Avslutningsvis vill jag alla som dök upp. Ni anar inte hur mycket det gör för oss som arrangerar ( kontra hur besviken man blir av så kallade ”no shows”)  Tack Madeleine och Rikard (syskonparet som äger Kea Bageri och Koppartälten) för ett kul samarbete. Och sist men inte minst, vill jag tacka superduon Veronica Fält och Karin Carnrot för ett dynamiskt första samarbete. You rock! Är så ivrig på att jobba vidare tillsammans med er.

Var kan man köpa Kea Bageris bröd?
Delar av Kea Bageris sortiment finns till försäljning över disk i bageriet i Bromma,
och hela sortimentet kan förbeställas. Brödet finns även att köpa på Ica Stop i Täby
samt på Värdshuset Koppartälten i Hagaparken. Drömmar och planer finns på att
etablera sig i andra städer runt om i Sverige inom en snar framtid.

Och för dig som inte var med och orkar läsa vidare, kan ta del av mina tankar om glutenfritt och mattrender nedan:

Väl valda ord om glutenfritt och trender

Kea Bageri tog initiativet att bjuda press och influencers i syfte att servera glutenfritt för en bredare publik. Precis som jag, tror inte Kea Bageri på att göra våra vardagliga val för komplicerat. Vi tror på att baka på kvalitativa råvaror och göra det GOTT och tillgängligt för familjer året om.

Just nu är det jätteinne att äta raw, mjölkfritt och glutenfritt.

Har du frågat dig själv varför just DU gör det?

Vad gör egentligen ett glutenfritt bröd nödvändigtvis bättre än till exempel ett surdegsbröd, med få naturliga ingredienser och en lång jäsningsprocess?

Varför jag ställer frågan är för att det är få som är intoleranta och lider av CELAKI – då man faktiskt blir jätte, jättesjuk av att äta gluten. Och det finns inga påtagliga bevis i dag som pekar på att gluten skulle vara ”dåligt” för dig som inte är intolerant.

Många upplever att de mår bättre av att äta glutenfritt, blir mindre svullna och så …

Men har du funderat på om det i själva verket är så att du äter mindre mängd bröd, när du äter glutenfritt och ett mer kompakt bröd?

(Gluten är ju det som bidrar till att brödet sväller i jäsningsprocessen och blir sådär härligt fluffigt, inbjudande och lättuggat.)

Eller är du egentligen ute efter kvalitén och känslan av hembakat, när du väljer glutenfritt bröd istället för den massproducerade formfranskan? För det är klart att det är trevligare (och du mår bättre) att äta ett kvalitativt bröd med färre ingredienser, än en komersiell formfranska med upp till 36-37 ingredienser.

( Långa ingredienslistor med komplicerade ord som du knappt kan uttala är det oftast inget bra bröd. Bra även att tänka på att glutenfritt inte per automatik behöver stå för ”sockerfritt” och ”hälsosamt”. Läs på innehållsförteckningen och använd huvudet.)

Precis som alla andra bloggare är jag slav under sökmotorerna. Sätter jag ”GLUTENFRITT” i rubriken och ingressen vet jag att det är fler som googlar och klickar på det receptet än annars.

Gör jag det då? Ja, ibland. När jag hittar ett gott recept som faktiskt kan krydda tillvaron för dig som är intolerant. Eller när jag hittar ett recept på gott och näringsrikt bröd, som även råkar vara glutenfritt. Många gånger går näringsrikt och glutenfritt hand i hand.

Men jag tycker också att det är min skyldighet som ”expert” att inte DEMONISERA vanlig hederlig mat, bara för att olika livsmedel är trendiga och ger mig mer läsningar. Forskningen går hela tiden framåt och vi vet saker i dag som vi inte visste på 60-70talet, då kostfett var den stora boven.

I dag vet vi att sambandet mellan fettintag och hjärtsjukdomar är relativt liten. Nu har fokus skiftats till kolhydrater och gluten har fått riktigt dåligt rykte.

Vad hände egentligen? Bröd som jättelänge har varit människors basföda? Det är inte så at vi har förändrats särskilt mycket biologiskt jämte trenden.

Vi får se vad forskarna kommer fram till om ytterligare sådär 30-40 år …

Gluten eller inte gluten, lägger ingen värdering i det där. Är du en av dem som upplever att du mår bättre av att äta glutenfritt, säger jag GO FOR IT!!!

Hela poängen med mitt ”snack”, är att jag tycker det är viktigt att vara medveten – käll- och trendkritisk. Liksom när du står och ska köpa sneakers och väljer mellan adidas tre populära modeller: Stans Smith, Gazelle och Superstar. Och krängsäljaren menar på att ”alla tre är lika trendiga och köps av alla åldrar”.  Och du tänker ”skit på dig!” För det hjälper ju inte DIG, där och då, vad ”alla” andra gillar?

Det viktigaste är ju vilken modell DU gillar?

Samma sak gäller mat och träning. Skit i trenderna och gå till DIG SJÄLV, lyssna på kroppen och välja att äta det DU mår bra av. Då blir det bäst.

”Amen”.  //Malin

 

  1. TACK TACK TACK vackra du. Så mysig och god frukost!!!! <3

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..