Viktigt att må bra på jobbet

Glad Lucia kära du! <3 Jag vill inleda den här bloggposten med att tacka för den fina responsen på debattartikeln i Metro Känns roligt att bli uppskattad för något som verkar betyda något för andra. Personalhälsan är tydligen något som behövs ses över på arbetsplatser, av alla mejl att döma, som strömmat in under de två senaste veckorna. Tack för feedbacken! Kul att mina reflektioner är tillräckligt intressanta för att min debattartikel skulle bli översatt till engelska. Ett internationellt genombrott? Or maybe not 😉 Thelocal.se 

Översatt repris på Metro Debatt, och lussegympa till Kikki Danielsson

Så här såg det ut tidigare i går. Publicerad tillsammans med världsnyheter som nobelpristagare med mera. Man tackar!

För mig handlar inte hälsa 2.0 om det där ytliga och kortsiktiga, det där om du ska gå ner några kilon till nyårsblåsan eller inte … För mig handlar hälsa om den miljö vi befinner oss i varje dag, och de vardagliga val som vi gör: Hur du mår, hur du ”går” och vad du tänker om dig själv. Det som tillslut blir ditt liv. Vardag. En känsla av sammanhang. Hälsa på djupet.

Hälsa handlar väl inte om bikinifom och lyfta tungt? Det handlar väl om att SKRATTA – vara glad och lycklig i den lilla bubbla du gjort till din verklighet? Naturligtvis vara bekväm i ditt eget skinn, men din självupplevda hälsa har sällan med yttre drivkrafter att göra … Välmåendet bottnar i så MYCKET MER ÄN SÅ, och är tämligen komplext.

Frågeställningen är konstant: Mår du bra? Lever du (unnar du dig) livet DU vill leva?

Livet är kort. Vissa saker kan du enkelt välja bort. Andra saker är svårare …

På tal om val … Jag och min nyfunna vän Li, knåpade ihop en inspirationsvideo till toner av Kikki Danielsson och ”Min barndoms jular”, när vi ”Lusse-tränade” i går eftermiddag (för att kunna posta i dag) … Ingenting som ”förändrar världen”, men förhoppningsvis gör stunden lite roligare 😉 N´joy!

Översatt repris på Metro Debatt, och lussegympa till Kikki Danielsson

Jag och @Liawall, meant to be ;-) Cred: Pavel Mairase

Kraaam!! //Malin

”Peppa sig lite, unna sig lite?”  😉

I dag blev dagens ”lucköppning” att cykla tur och retur till city för att ha brainstorming-möte om en invigningsfest för ett hotell som jag är med och arrangerar. Cykeltur i Sibirien-kyla, och bara några timmar senare en längre hundpromenad i regn och slask? Alltså, vädret är minst sagt ombytligt. Man vaknar till vinterfrost och lägger sig till tö. Jätteförvirrat.

Översatt repris på Metro Debatt, och lussegympa till Kikki Danielsson

”Egg-head” – Lucköppning i hjälm.

Översatt repris på Metro Debatt, och lussegympa till Kikki Danielsson

Mitt vrålåk.

God natt och kram!  //Malin

Obligatorisk träning på arbetstid … Eller inte?

Alla tycker inte lika.  HÄR det en tjej som tycker att obligatorisk träning känns obehaglig …  Vad tycker du? Luften är fri! 🙂

Du kanske också gillar …

Visste du att konditionsträning skyddar hjärnan mot stress?

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..